Starten in de land- en tuinbouw? Volg nu de specialisatiecursus
De starterscursus landbouw type B (specialistiecursus) is een praktijkgerichte opleiding afgestemd op een specifieke sector. U hebt de keuze tussen akkerbouw, melkvee, vleesvee, varkens, pluimvee, paarden, schapen, geiten, fruitteelt, tuinbouw, hoevetoerisme, wijnbouw, biologische landbouw, ... Deze cursus duurt 60u. Hierin zit ook een bedrijfsbezoek vervat
Oostkamp
|
Tielt
|
Roeselare
|
Reninge
|
Diksmuide
|
Oudenaarde
|
Zelzate
|
Ninove
|
Zemst
|
Lier
|
Diest
|
Eeklo
|
Loenhout
|
Sint-Niklaas
|
Kruisem
|
Fytolicentie NP, P1, P2
De fytolicentie is een certificaat voor professionele gebruikers, verdelers en voorlichters van gewasbeschermingsmiddelen. Wie geen fytolicentie heeft, mag dus geen sproeistoffen gebruiken/kopen.
Binnenkort gaan we op diverse locaties van start met een cursus NP, P1 en P2. Bij vragen rond locaties en data: contacteer Bart Declercq op 0495/29.80.13 of bart@nacvzw.be
- NP: verkoop en voorlichting niet-professionele producten
- P1: assistent professioneel gebruik
- P2: professioneel gebruik (landbouwer, tuinbouwer, tuinaanleg, ...)
NP
|
Datum
|
P1
|
Datum
|
P2
|
Datum
|
Roeselare
|
11/2
|
Roeselare
|
7/1
|
Retie
|
12/1
|
Diepenbeek
|
15/2
|
Zwijnaarde
|
18/1
|
Oudenaarde
|
18/1
|
Zwijnaarde
|
18/2
|
Diepenbeek
|
28/1
|
Diest
|
19/1
|
Diest
|
26/2
|
Diest
|
3/2
|
Eeklo
|
21/1
|
|
|
Geel
|
4/2
|
Ninove
|
26/1
|
Navormingen fytolicentie
Een fytolicentie is 6 jaar geldig. Om de fytolicentie dan te verlengen, zullen een aantal vormingsactiviteiten moeten gevolgd worden. Wie deze bijscholingen niet volgt, kan zijn fytolicentie niet verlengen. Meer info of inschrijven: http://www.nacvzw.be/nl/evenementen/ Nu ook online mogelijk!
Hygiëne en autocontrole
Al wie met levensmiddelen omgaat, moet een verplichte cursus rond hygiëne volgen. Dit geldt zowel voor bedrijfsleiders, als voor werknemers in de voedingssector. De deelnemers krijgen na afloop van de cursus een aanwezigheidsattest dat bij het autocontroleplan kan gevoegd worden en kan voorgelegd worden bij een controle van de voedselhygiëne.
|