Zo zoeken we:
• bedrijven met groenten in openlucht, zowel voor de industrie (spruitkool, bloemkool, ajuin, prei, spinazie, stamslabonen, wortelen, erwten, courgettes en knolselder), als voor de versmarkt (prei, bloemkool, ajuin, asperges, rode kool, savooikool en witte kool)
• gespecialiseerde runderjong- en mestveebedrijven
• gespecialiseerde fokvarkensbedrijven
• gespecialiseerde mestvarkensbedrijven
• bedrijven met gecombineerde varkensfokkerij en -mesterij
Welk voordelen zijn er voor u als land- of tuinbouwer als u deelneemt aan het Landbouwmonitoringnetwerk? Een bedrijfseconomische boekhouding geeft u economisch inzicht in uw bedrijf en de bedrijfstakken binnen uw bedrijf. Daarenboven is het een nuttig hulp bij het nemen van belangrijke bedrijfsbeslissingen.
Wat doen we met de gegevens? We gebruiken de gegevens uit de gedetailleerde bedrijfseconomische boekhoudingen in alle anonimiteit om op regelmatige basis rapporten te publiceren met onafhankelijke informatie over de rentabiliteit van landbouwsectoren. Dat geeft het beleid inzicht in de actuele situatie van de sectoren. Daarnaast worden de gegevens gebruikt in de voorbereiding van het Vlaamse landbouwbeleid, zoals de opmaak van het nieuwe gemeenschappelijke landbouwbeleid. Een deel van de verzamelde gegevens van het Landbouwmonitoringsnetwerk vloeit door naar het Europese boekhoudnet.
Het LMN telt circa 650 Vlaamse land- en tuinbouwbedrijven. De aanwerving gebeurt om de steekproef representatief te houden voor de Vlaamse land- en tuinbouw.
Hebt u interesse en/of wilt u bijkomende informatie? Surf dan naar www.vlaanderen.be/landbouw/boekhouding en neem contact met op met Gerry Spelmans (gerry.spelmans@lv.vlaanderen.be, tel. 0495 26 39 24) of Eline de Regt (eline.deregt@lv.vlaanderen.be, tel. 0491 92 87 25) (bereikbaar vanaf 19 augustus).