Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 05 nov 2018 08:24 

Kazen uit Wervik scoren zes medailles tijdens de World Cheese Awards


Kazen uit Wervik scoren zes medailles tijdens de World Cheese Awards

Flandrien Kaas en Frontieren Kaas van de Wervikse kaasmakerij De Kazerij hebben op de World Cheese Awards in het Noorse Bergen liefst zes medailles in de wacht gesleept. De Kazerij maakt haar reputatie helemaal waar, want voor het derde jaar op rij keert de kmo met wereldkampioenen terug van de prestigieuze internationale wedstrijd. “We zijn ongelooflijk fier dat we met onze ambachtelijke kazen de jury konden bekoren. Deze onderscheidingen tonen aan hoezeer Belgische kwaliteit internationaal wordt gewaardeerd”, stellen zaakvoerders Jan en Helga Desmet van De Kazerij.

Voor kaasmakers uit de hele wereld vormen de World Cheese Awards het jaarlijkse hoogtepunt. Meer dan 3.000 kazen namen afgelopen weekend deel aan het prestigieuze concours. Voor Flandrien Kaas en Frontieren Kaas werd het een ware triomf. De harde kazen sleepten samen 6 medailles in de wacht:
- Brons voor Flandrien Gerijpt en Frontieren Brokkel
- Zilver voor Flandrien Oud en Frontieren Jong
- Goud voor Flandrien Grand Cru
- Super Goud met felicitaties van de jury voor Frontieren Oud

Flandrien Kaas werd gelanceerd in 2013. Deze harde goudse kaas wordt geproduceerd op 4 leeftijden: jong (6 weken oud), gerijpt (6 maanden), oud (12 maanden) en grand cru (18 maanden).
Frontieren Kaas is een mimolette of roodzuivelkaas, een harde oranjerode kaas met volle smaak die al eeuwenlang wordt gemaakt in de grensstreek tussen België en Frankrijk. Ze is sinds 2014 op de markt. Frontieren Kaas bestaat in drie leeftijden: jong (6 weken oud), oud (10 maanden) en brokkel (18 maaden).

Ambacht en technologie gaan hand in hand
Beide kazen worden geproduceerd in de ambachtelijke kaasmakerij in Wervik. Jan Desmet: “Alles start bij de selectie van de melk die we zelf ophalen bij landbouwbedrijven in de regio. De productie gebeurt op traditionele wijze, waarbij het vakmanschap en de handelingen van
onze kaasmeester cruciaal zijn om aan het einde van de rit een smakelijke en kwaliteitsvolle kaas te waarborgen. We zijn een ambachtelijk bedrijf maar we zetten wel hedendaagse technologie in om in alle stappen van het proces de kwaliteit van ons product op te volgen.”

Groeiende vraag naar kwaliteitskazen
Flandrien Kaas bouwde vijf jaar geleden een gloednieuwe kaasmakerij in Wervik en breidde gestaag zijn productie en aanbod aan kazen uit. Intussen verwerkt De Kazerij elk jaar zo’n 10 miljoen liter melk tot ruim 1.000 ton kaas. De beoordeling van de jury op de World Cheese Awards is een ondersteuning om voort te gaan op het ingeslagen pad.
“Dat we voor het derde jaar op rij in de prijzen vallen tijdens deze wedstrijd is een fantastische resultaat voor ons hele team”, vertelt Jan Desmet. “Maar ook de stijgende vraag naar onze producten, zowel van speciaalzaken als retailers is een opsteker. Bovendien merken we dat er ook vanuit het buitenland steeds meer belangstelling is, zowel in Europa als daarbuiten. Dat is ongetwijfeld te danken aan de mooie resultaten van onze kazen op World Cheese Awards.” De kmo heeft voor zijn internationale expansie de krachten gebundeld met andere ambachtelijke Belgische voedingsproducenten onder het label BeDelicious.

Op de bijgaande foto ziet u v.l.n.r. : Meester-kaasmaker Ale Mier, Helga Deloof en Jan Desmet van De Kazerij.



  Nieuwsflash
 
INTERPOM 2024Lees meer
 
 
Attert is de rijkste gemeente en Sint-Joost-ten-Node de armste in 2022 Lees meer
 
 
Diepgronder staat niet garant voor goede bodemstructuur Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Omgeving. Begroting 2025Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Landbouw en Tuinbouw Begroting 2025 Lees meer
 
 
Ontdek de voordelen van GLB-steunmaatregelen voor jouw teeltplan 2025 Lees meer
 
 
Plantenwortels veranderen hun groeipatroon tijdens de ‘puberteit’ Lees meer
 
 
Extremer weerLees meer
 
 
Opnieuw recorduitstoot CO˛Lees meer
 
 
Gezond en duurzaam voedsel voor de toekomstLees meer
 
 
Statuut gemeentelijke schattingscommissies Lees meer
 
 
Impact noodweer Spanje op de Vlaamse prijsevolutie groenten en fruitLees meer
 
 
Landbouw in 2024: minder wintergewassen door hevige regen Lees meer