Deze aanpak is gericht op het sensibiliseren van de bedrijven die actief zijn in de distributiesector. Meer specifiek gaat het om restaurants, bakkerijen, slagerijen, frituren, school- of ziekenhuiskeukens, kruidenierszaken, groothandels, markten, etc. die bij dit initiatief van het FAVV betrokken zijn. In dat kader organiseert het Voedselagentschap vormingsessies voor deze bedrijven met de hulp van de betrokken gemeente.
Op 2 mei 2018 werden door de gemeente Knokke-Heist en het Voedselagentschap twee opleidingsessies georganiseerd. Er waren een 160-tal aanwezigen.
De regelgeving i.v.m. voedselveiligheid werd door de voorlichtingscel op een aanschouwelijke manier voorgesteld en vertaald in termen die een makkelijke toepassing in de praktijk mogelijk maken. Daarnaast werd door een controleur uitleg gegeven over het verloop van een controle. En natuurlijk werd er, zoals steeds, voldoende tijd uitgetrokken om te antwoorden op vragen. Het gaat hier om een actie om de kleine en middelgrote ondernemingen te ondersteunen die steeds een voedselveilig product dienen te waarborgen aan de consument.
De checklists die gebruikt worden voor de controles kunnen worden geraadpleegd op de website van het Agentschap.
www.favv.be > Professionelen > Check-lists "Inspecties" > Distributie
Alle hulpmiddelen die het FAVV ter beschikking stelt van de operatoren zijn ook beschikbaar op onze website:
Controles
Van 4 tot 9 juni 2018, zullen er 20 controleurs van de lokale controle-eenheid (LCE) West-Vlaanderen op het terrein aanwezig zijn. Ongeveer 400 zaken zullen gecontroleerd worden.
Journalisten die een controleur willen volgen tijdens deze actie, kunnen daarvoor contact opnemen met de woordvoerder van het FAVV.
De globale controleresultaten zullen achteraf gecommuniceerd worden.
Operatoren die vragen hebben kunnen contact opnemen met de LCE West-Vlaanderen op het nummer 050/30.37.10 of via het e-mailadres info.WVL@favv.be.