Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten
Volgend artikelVolgend Artikel

 30 jun 2017 10:39 

Nieuwe E-structuur Departement Landbouw en Visserij (update)


Op 1 juli 2017 gaat bij het Departement Landbouw en Visserij een interne reorganisatie van start, waar u als land- of tuinbouwer of visser weinig zult van merken. Het nieuwe departement bestaat dan uit 5 (in plaats van 8) afdelingen. Waar beleid en uitvoering al bij een eerdere beweging in 2015 werden geïntegreerd, werd nu vooral gekeken naar interne werklast en efficiëntie

.Een gedetailleerd overzicht van de nieuwe structuur en organogrammen vindt u in de rubriek Over ons op onze website, onder Departement Landbouw en Visserij.

Het Departement Landbouw en Visserij mikt op nog meer efficiëntie

Ons Departement Landbouw en Visserij, geleid door secretaris-generaal Jules Van Liefferinge, trad in werking op 1 januari 2015. Dit departement was het resultaat van een integratieoefening van twee voormalige entiteiten, namelijk het Agentschap voor Landbouw en Visserij en het Departement Landbouw en Visserij. Bovendien ging deze integratie gepaard met de inbedding van de bevoegdheden die met de zesde staatshervorming werden overgeheveld naar het beleidsdomein Landbouw en Visserij. Deze bevoegdheden waren het BIRB (Belgisch Interventie en Restitutie Bureau), het landbouwrampenfonds en de pacht.

Hoewel dit nieuwe departement dus nog maar twee kaarsjes mocht uitblazen, ontstond al de noodzaak om een nieuwe  structuurwijziging door te voeren. De integratie van 2015 wou vooral beleid en uitvoering/controle maximaal integreren. De nieuwe herstructurering, die op 1/7/2017 start, is vooral een gevolg van de impact van het Vlaams regeerakkoord op onze administratie. De afbouw van de  wedden- en werkingskredieten, maar vooral de natuurlijke afvloei en het  niet kunnen vervangen van 62 medewerkers zetten ons aan om een aantal werkmethodes aan te passen. Dit gaat onder meer over  een andere aanpak van leiding geven, een wijziging in het personeelsbeleid en  de keuze voor meer schaalgrootte.

Vijf nieuwe afdelingen om u te dienen

Ons departement bestond op 1 januari 2015 nog uit 8 afdelingen. Vanaf 1 juli 2017 zullen dit er nog 5 zijn:

1) Afdeling Beleidscoördinatie en Omgeving: deze afdeling heeft als afdelingshoofd titularis Patricia De Clercq. Tijdens haar detachering is de feitelijke leiding in handen van afdelingshoofd a.i. Loes Lysens;

2) Afdeling Digitalisering en Organisatie: deze afdeling heeft als afdelingshoofd Tim Ampe, ook hoofd Betaalorgaan;

3) Afdeling Inkomenssteun: deze afdeling heeft als afdelingshoofd Jos De Smedt;

4) Afdeling Ondernemen en Ontwikkelen: deze afdeling heeft als afdelingshoofd Luc Uytdewilligen;

5) Afdeling Kennis, Kwaliteit en Visserij: deze afdeling heeft als waarnemend afdelingshoofd Gilbert Crauwels.

Daarnaast zijn 3 afdelingshoofden belast met belangrijke projectopdrachten:

1) afdelingshoofd Stéphane Desmet zal tot 1 november 2017  (op pensioenstelling) de secretaris-generaal van het departement en het hoofd van het Betaalorgaan adviseren inzake IT;

2) afdelingshoofd Johan Heyman zal tot 1 mei 2018 instaan voor het kennismanagement over de zeevisserij en de aquacultuur, omdat ook deze dienst getroffen wordt met natuurlijke uitstroom en bijhorend gevaar voor kennisverlies;

3) afdelingshoofd Dirk Van Gijseghem zal een departementaal project trekken rond Onderzoek en Innovatie, dat vertrekt van volgende vraag: Hoe moet onderzoek en innovatie zich optimaal binden en zich verhouden tot het huidige Vlaams landbouwbeleid.

Wat betekent dit voor u?

U blijft alle nodige informatie krijgen vanuit het Departement Landbouw en Visserij.
Uiteraard zal ons departement zijn website en zijn communicatie aanpassen aan deze herstructurering, maar terzelfdertijd blijven we maximaal tot uw dienst.
Voor het persoonlijk beheer van uw verzamelaanvraag, VLIF-dossier, bedrijfsgegevens … verandert er weinig tot niets. Uiteraard kunt u steeds terecht op het e-loket landbouw en visserij.  Ook in onze diensten in uw provincie kunt u zoals vroeger nog steeds terecht voor informatie over premies, investeringssteun, bedrijfsboekhouding, technisch advies enz. Zij blijven bereikbaar via e-mail, telefoon of op afspraak ter plaatse.



  Nieuwsflash
 
INTERPOM 2024Lees meer
 
 
Attert is de rijkste gemeente en Sint-Joost-ten-Node de armste in 2022 Lees meer
 
 
Diepgronder staat niet garant voor goede bodemstructuur Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Omgeving. Begroting 2025Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Landbouw en Tuinbouw Begroting 2025 Lees meer
 
 
Ontdek de voordelen van GLB-steunmaatregelen voor jouw teeltplan 2025 Lees meer
 
 
Plantenwortels veranderen hun groeipatroon tijdens de ‘puberteit’ Lees meer
 
 
Extremer weerLees meer
 
 
Opnieuw recorduitstoot CO²Lees meer
 
 
Gezond en duurzaam voedsel voor de toekomstLees meer
 
 
Statuut gemeentelijke schattingscommissies Lees meer
 
 
Impact noodweer Spanje op de Vlaamse prijsevolutie groenten en fruitLees meer
 
 
Landbouw in 2024: minder wintergewassen door hevige regen Lees meer