Akkerbouw
Algemeen
Dieren
Economie
Markten
Mechanisatie
Milieu
Politiek
Tuinbouw
Veehouderij
Voeding
Inloggen
 
 
 
Klik hier om u te registreren en te abonneren
(72,60 euro per jaar)
 
Wachtwoord vergeten

 27 apr 2017 15:07 

Winnaars FEVIA Innovatiewedstrijden gaan voor gezonde keuzes en verrassende smaken


FEVIA, de federatie van de Belgische voedingsindustrie, maakte gisteren de 3 winnaars bekend van haar innovatiewedstrijden voor studenten uit het secundair en hoger onderwijs. 35 teams stelden in Overijse hun eco-innovatief voedingsproduct voor en kozen opvallend vaak voor voeding die verrassend smaakt en past binnen een trend naar gezonde keuzes. Studenten zien ook toekomst in vernieuwende producten aangepast aan de noden van consumenten met een glutenintolerantie.

Met de FEVIA Innovatiewedstrijden wil de grootste industriële sector van het land jongeren warm maken om mee te werken aan de voeding van de toekomst. De Belgische voedingsindustrie blijft zoeken naar voldoende geschoolde medewerkers om de groei en de evolutie naar meer innovatie te ondersteunen.

“De Belgische voedingsindustrie investeert veel in innovatie en blijft groeien. Om dat succesverhaal mogelijk te maken moeten onze bedrijven competitief blijven en de juiste geschoolde medewerkers kunnen aantrekken. De FEVIA Innovatiewedstrijden zijn de ideale gelegenheid om jongeren zelf te laten voelen welke toekomstperspectieven de voedingsindustrie hen kan bieden. Het is dan ook een zeer positief signaal dat er jaar na jaar meer teams deelnemen en dat de producten die de teams voorstellen morgen misschien in de winkel zullen liggen,” aldus Jean Eylenbosch, voorzitter van FEVIA.

Hoe verloopt de wedstrijd? De jongeren ontwikkelen een voedingsproduct en houden daarbij rekening met de actuele voedingstrends, de verwachtingen van de consument en de technische en wettelijke aspecten. Zij onderbouwen hun project met een business- en marketingplan. Een jury van wetenschappelijke en industriële experten beoordeelt de projecten op basis van duurzaamheid, marktpotentieel en aantrekkelijkheid voor de consument. Uit de 35 ingezonden producten voor de innovatiewedstrijden kozen de juriesjuriesin 3 categorieën een winnaar en een tweede prijs:



  Nieuwsflash
 
INTERPOM 2024Lees meer
 
 
Attert is de rijkste gemeente en Sint-Joost-ten-Node de armste in 2022 Lees meer
 
 
Diepgronder staat niet garant voor goede bodemstructuur Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Omgeving. Begroting 2025Lees meer
 
 
Beleids- en begrotingstoelichting Landbouw en Tuinbouw Begroting 2025 Lees meer
 
 
Ontdek de voordelen van GLB-steunmaatregelen voor jouw teeltplan 2025 Lees meer
 
 
Plantenwortels veranderen hun groeipatroon tijdens de ‘puberteit’ Lees meer
 
 
Extremer weerLees meer
 
 
Opnieuw recorduitstoot CO˛Lees meer
 
 
Gezond en duurzaam voedsel voor de toekomstLees meer
 
 
Statuut gemeentelijke schattingscommissies Lees meer
 
 
Impact noodweer Spanje op de Vlaamse prijsevolutie groenten en fruitLees meer
 
 
Landbouw in 2024: minder wintergewassen door hevige regen Lees meer