Mei is een geschikte maand voor promotionele acties met tomaten, asperges, paprika, aubergines.
TOMATEN LOS EN TROS
De aanvoer van zowel losse tomaten als trostomaten voor de maand mei schommelt tussen de 2.5-3.5 miljoen kg/week.
KOMKOMMER
In de maand mei evolueert de aanvoer van komkommer tussen de 5 en 7 miljoen stuks/week.
GROENE PAPRIKA
De eerste week van mei wordt er tussen 250 000 en 300 000 kg/week verwacht. De rest van de maand blijft het volume stabiel met 350 000 kg/week.
RODE PAPRIKA
Week 18 zal het aangeboden volume van rode paprika tussen 750 000 – 900 000 kg/week liggen. Nadien blijft de aanvoer stabiel met 1 000 000 kg/week.
GELE PAPRIKA
In week 18 wordt er 300 000 kg gele paprika verwacht. De rest van de maand mei ligt het volume op 400 000 kg/week.
AUBERGINE
Van week 18 tem 22 zal er 350 000- 450 000 kg aubergine/week worden aangevoerd.
SLA
Tijdens de maand mei worden wekelijks 1.0-1.5 miljoen stuks kropsla verwacht.
LOLLO BIONDA
Van week 18 tem 20 worden 200 000 stuks lollo bionda /week aangevoerd. De weken daarop volgend bedraagt dat volume 150 000 stuks/week.
LOLLO ROSSA
De eerste helft van de maand verwachten de veilingen 150 000 stuks lollo rossa/week. Nadien daalt het volume tot 100 000 st/week.
EIK ROOD
Van rood eikenblad worden tijdens de maand mei 130 000 st/week verwacht.
EIK GROEN
Groen eikenblad kent een stabiele aanvoer tijdens de weken 18 – 22 van 50 000 à 60 000 st/week.
BLOEMKOLEN
De eerst helft van de maand begint het seizoen. Vanaf week 21 is het aangeboden volume 200 000 – 400 000 st/week.
PREI
De eerste 3 weken (week 18-21) wordt er 1.0-1.3 miljoen kg prei/week verwacht. Eind mei daalt het volume tot 800 000 – 500 000 kg/week.
COURGETTE
De eerste week van de maand worden er 800 000 – 1 miljoen stuks courgette verwacht. Nadien stijgt het volume tot 1.2 -1.5 miljoen stuks/week
WITLOOF
Een stabiele aanvoer van witloof tussen week 18 en 22 van 700.000 à 800.000 kg/week.
VELDSLA
De hele maand mei wordt er wekelijks 20 000- 30 000 kg aangevoerd.
RODE KOOL
Van week 18 tem 22 blijft de aanvoer van rode kool stabiel met 20 000 – 40 000 st/week.
WITTE KOOL
De hele maand mei blijft het aanbod van witte kool stabiel met 120 000 – 150 000 st/week.
GROENE KOOL
In week 18 worden 5 000 -10 000 stuks groene kool verwacht. Vanaf week 20 start het nieuwe seizoen, met een volume van 15 000 st/week.
KNOLSELDER
Voor knolselder is er een aanvoer van 200 000 – 250 000 st/week in mei.
ASPERGES
Tot en met week 21 worden er 150 000 – 200 000 kg/week aangevoerd. Eind mei stagneert het aanbod met ± 200 000 kg/week.
CHINESE KOOL
Elke week van de maand worden er zo’n 20 000 tot 30 000 stuks verwacht.
GROENE SELDER
In het begin van de maand wordt de aanvoer geraamd op 60 000 stuks of bussels per week. Vanaf week 20 stijgt het aanbod tot 140 000 stuks of bussels per week. Eind mei piekt de productie met 240 000 stuks of bussels per week.
VENKEL
Begin mei worden er 30 000 stuks venkel/week aangeboden. Tijdens week 19 en 20 stijgt het volume tot 60 000 à 80 000 st/week. Eind mei worden 150 000 st/week verwacht.